Pe lângă cei trei polițiști, în dosar mai sunt implicați și patru membri ai grupării infracționale, bănuiți că au sechestrat și încercat să omoare un bărbat de 55 de ani din Moldova Nouă. Aceștia au fost reținuți.

“În noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2021, trei dintre inculpați au abordat, supravegheat și urmărit o persoană vătămată, pe care au atacat-o după ce aceasta a ajuns în dreptul imobilului în care locuiește, lovind-o în mod repetat, cu pumnii, picioarele și o bâtă de baseball și introducând-o împotriva voinței acesteia în portbagajul unui autoturism. Inculpații au transportat persoana vătămată pe marginea fluviului Dunărea unde, unul dintre aceștia a încercat să o înece, ținând-o cu forța cu capul în apă. Întrucât inculpații și-au dat seama că au fost alertate organele de poliție, aceștia au abandonat persoana vătămată într-o zonă de la periferia orașului Moldova Nouă și au reușit să fugă cu sprijinul unui al patrulea inculpat”, explică DIICOT într-un comunicat de presă emis sâmbătă.

Procurorii mai explică faptul că după apelul la 112, polițiștii care au intervenit au întocmit în mod fals fișa de intervenție la eveniment pentru a-i proteja pe membrii grupării. Astfel, în cadrul fișelor ar fi mințit și atestat altă infracțiune, de lovire sau alte violențe, faptă pentru care este necesară formularea unei plângeri a victimei. Unul dintre polițiști a fost arestat preventiv vineri, iar ceilalți doi se află sub control judiciar.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday