Conform procurorilor DNA, în perioada 2011-2017, în contextul derulării unui contract de proiectare și execuție de lucrări pentru infrastructura orașului, încheiat între Primăria Otopeni și o firmă administrată de doi dintre oamenii de afaceri (cercetați în prezenta cauză) edilul Gheorghe Constantin Silviu și directorul executiv Vlad Constantin ar fi acceptat la plată și ar fi achitat în mod nelegal suma totală de 35 de milioane de lei. În final, aceste lucrări nu au mai avut loc, explică procurorii.

Din suma de 35 de milioane de lei, 25 de milioane reprezintă cheltuieli pentru materiale pe care executantul lucrărilor nu le-a achiziționat.

Pentru a se justifica într-un fel plățile nelegale, ar fi fost întocmită o situație de lucrări (organizare de șantier deși în acea fază nu erau prevăzute astfel de lucrări) cu o valoare identică, prin care s-ar fi creat doar aparența unei compensări între valoarea “stornată” a “procurării materialelor”, cu o valoare asemănătoare, a unor lucrări de organizare de șantier, care în realitate nu au fost realizat”, se arată în comunicatul DNA. Restul de 10 milioane de lei au reprezentat costuri de finanțare pentru cheltuielile menționate mai sus.

Fostul primar Silviu Constantin Gheorghe și fostul director executiv Vlad Constantin vor fi trimiși în judecată în stare de arest la domiciliu. Alături de aceștia, și Ștefan Bogdan Ionel (inspectorul din departamentul Achiziții Publice Otopeni), un diriginte de șantier și trei oameni de afaceri mai sunt judecați.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday