Vehiculele electrice au raportat în al treilea trimestru din 2022, în Europa, o cotă de piață de 11,9%, față de 9,8% în aceeași perioadă a anului trecut. Deși piața europeană este încă dominată de vehiculele cu motorizări convenționale, pe benzină și motorină, înmatriculările de vehicule electrice au înregistrat în perioada iulie-septembrie cea mai mare creștere dintre toate tipurile de motorizări, +22%. 

România este al treilea stat european care a raportat cea mai puternică creștere a vânzărilor de vehicule electrice în trimestrul III din 2022 (+213,4%), după Cipru (+490%) și Letonia (+231%). Singurele țări europene care au raportat un procent negativ al înmatriculărilor de vehicule electrice au fost Italia (-35%) și Danemarca (-2,6%). Autoturismele hibride dețin 22,6% din cota de piață a UE, cu o creștere de 1,4% comparativ cu trimestrul III din 2021. 

Înmatriculările de vehicule cu motorizări pe benzină în UE au raportat o scădere de 3,3%, la 823.360 de unități, iar cota de piață a scăzut la 37,8%, de la 39,3% anul trecut. Și vehiculele cu motorizări pe motorină au înregistrat o scădere a unităților înmatriculate în trimestrul III (-4,7%), cota de piață micșorându-se cu aproape un punct procentual față de anul trecut, la 16,5%. Combinat, mașinile cu motorizări convenționale, adunat benzină + diesel, au însumat 54% din totalul vehiculelor vândute.

Sursă: ACEA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday