Potrivit The WSJ, Regatul Saudit a trimis o informare serviciilor secrete americane, dar nu se cunosc alte detalii despre modul în care Iranul ar urma să atace infrastructura (probabil petrolieră) din Orientul Mijlociu. Un oficial american a confirmat informațiile pentru CNN și a precizat că trupele americane din toată zona (nu numai din Arabia Saudită) au fost puse în alertă. Statele Unite au în bazele de pe teritoriul Arabiei Saudite avioane de luptă “invizibile” F-22. 

Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, a precizat că SUA nu cred că ar exista riscul unui atac asupra teritoriului american, dar sunt îngrijorate de amenințările existente în zonă și “sunt în contact constant, prin canale militare, diplomatice și de informații, cu saudiții”. “Nu vom ezita să acționăm în apărarea intereselor noastre și a partenerilor noștri din regiune”, a mai spus Price. 

Iranul este principalul rival regional al Arabiei Saudite și consideră că aceasta ar fi implicată în alimentarea protestelor de pe teritoriul iranian. Cele două țări sunt implicate indirect în conflictul din Yemen, unde un armistițiu fragil între rebeli și coaliția saudită a expirat luna trecută. 

Surse: WSJ, CNN 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday