Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă operațională, care se folosește de trei propulsoare, a fost lansată la ora 15:41 (ora României) de la Centrul Spațial Kennedy al NASA (statul Florida). Nu există multe informații disponibile public despre misiune.

SpaceX a recuperat doar două dintre cele trei lansatoare, mai precis pe cele laterale. Propulsorul central a fost lăsat să se prăbușească în ocean, pentru că nu mai avea suficient combustibil să se întoarcă la Centrul Kennedy. În trecut, compania a încercat recuperarea tuturor lansatoarelor, însă a renunțat din cauza costurilor.

Falcon Heavy a fost testată pentru prima dată în anul 2018, când Elon Musk și-a trimis în spațiu mașina personală (o Tesla Roadster). Au mai urmat apoi două misiuni, ambele în 2019.

Deși Falcon Heavy este cea mai puternică rachetă operațională din lume, două rachete masive aflate încă în construcţie o pot concura sau chiar depăşi. Una este Space Launch System a NASA, care va fi trimisă în noiembrie către Lună, în misiunea Artemis 1. Cea de-a doua este Starship, tot a SpaceX, în faza de testare.

Sursa: CNN, Reuters

Sursa foto: Twitter SpaceX

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday