La 31 octombrie 2022, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 46,29 miliarde de euro, față de 43,71 miliarde de euro la 30 septembrie 2022.

BNR explică faptul că în cursul lunii au avut loc următoarele operațiuni: 

  • Intrări de 3,6 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor (inclusiv o tranșă din împrumutul acordat de Comisia Europeană în Planul Național de Redresare și Reziliență, în sumă de aproximativ 2,6 miliarde de euro); 
  • Ieşiri de un miliard de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice în valută.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,4 miliarde de euro, față de 5,6 miliarde în septembrie. În total, rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 octombrie 2022 au fost de 51,78 miliarde de euro, față de 49,30 miliarde de euro la 30 septembrie 2022.

Sursa Foto: Tanyashir / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday