Potrivit unui sondaj Ipsos/Sky News, în perioada 19-20 octombrie, pe un eșantion de 1.069 de adulți din Marea Britanie, 70% din public susține în prezent aplicarea sancțiunilor. Cu toate acestea, doar 41% dintre aceștia susțin că vor continua să susțină sancțiunile Occidentului chiar și în cazul în care facturile la energie continuă să crească.

Sky News arată că procentul a scăzut considerabil comparativ cu luna martie, când trei din patru persoane (73%) spuneau că ar fi susținut sancțiunile impuse Rusiei chiar dacă acest lucru ar fi rezultat în facturi mai mari la energie. De atunci însă, facturile la energie s-au dublat, iar o familie obișnuită plătește acum cu 1.200 de lire mai mult pe an pentru energie.

O treime din respondenți (32%) spun acum că se vor opune sancțiunilor dacă acest lucru implică creșterea în continuare a prețurilor pentru energie. Spre comparație, în luna martie, doar 8% susțineau acest lucru. 

Totuși, 59% din britanici sunt de părere că Marea Britanie ar trebui să trimită în continuare arme Ucrainei, iar 58% spun că Regatul Unit ar trebui să primească mai mulți refugiați ucraineni.

Rezultatele studiului arată sprijinul populației britanice pentru Ucraina, cu o majoritate care continuă să susțină rolul Marii Britanii în sprijinirea Ucrainei, pe fondul simpatiei pentru poporul ucrainean. Totuși, există însă dovezi că sprijinul britanicilor pentru sancțiuni nu este nelimitat și va scădea odată cu creșterea în continuare a prețurilor la energie”, a precizat Keiran Pedley, director de cercetare la Ipsos.

Sondajul integral: Sky News

Sursa Foto: John Gomez | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday