Solicităm Rusiei să-și reconsidere decizia și să reînnoiască acordul de exportare a cerealelor de urgență, pentru a permite alimentelor să ajungă la cei care au cea mai mare nevoie de acestea. Președintele Putin trebuie să înceteze să mai folosească alimentele ca pe o armă [politică] și trebuie să pună capăt războiului împotriva Ucrainei, a transmis purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu.

Aceasta a mai precizat că toate statele membre NATO au încurajat anterior acordul semnat între Rusia, ONU și Ucraina, cu ajutorul Turciei. “Aceste exporturi au ajutat la reducerea prețurilor la alimente în întreaga lume, a mai transmis purtătorul de cuvânt al NATO.

Anterior, și UE a îndemnat Rusia să revină asupra deciziei, argumentând că principala rută de transport, “atât de necesară pentru a aborda criza alimentară”, este acum în pericol. 

Reamintim, Rusia a anunțat ieri ieșirea din acordul cu ONU privind coridorul de export al cerealelor ucrainene, pe fondul atacurilor de sâmbătă dimineață asupra mai multor nave rusești din portul Sevastopol (Crimeea). Kremlinul susține că Ucraina și Marea Britanie sunt în spatele atacului. 

Tot astăzi, Ministerul rus al Apărării a transmis că ar fi recuperat piese ale dronelor folosite în timpul atacului asupra navelor din portul Sevastopol. Susține, în urma investigațiilor, că dronele respective erau echipate cu module de navigație de fabricație canadiană. 

Surse: Reuters, Sky News

Sursa Foto: Viktoriia Kotliarchuk / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday