Majoritatea morților de la petrecerea de Halloween, din cartierul Itaewon, sunt tineri cu vârste peste 20 de ani, între ei și 19 cetățeni străini. Supraviețuitorii au relatat că se chinuiau să respire, deoarece oamenii din mulțime erau lipiți unul de altul. 

În urma ședinței de urgență convocată la scurt timp după tragedie, președintele a ordonat înființarea unui grup operativ pentru tratarea răniților și a cerut o anchetă pentru stabilirea cauzei exacte, pentru ca un asemenea incident “să nu se mai repete niciodată. De la fața locului, a decretat doliu național pentru o săptămână. 

Este cea mai mare tragedie din Coreea de Sud din 2014, când feribotul Sewol care transporta elevi s-a scufundat, 300 dintre aceștia pierzându-și viața.

Și președintele american Joe Biden și-a arătat susținerea pentru poporul coreean și a declarat că Jill [soția președintelui] și cu mine trimitem condoleanțele noastre sincere familiilor care și-au pierdut persoanele dragi în Seul. Ținem doliu împreună cu oamenii din Republica Coreea și sperăm la o recuperare rapidă a celor răniți. Statele Unite sunt împreună cu Republica Coreea în această perioadă tragică.”

Surse: BBC, Reuters

Sursa foto: Twitter JAY C

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday