Update 3: Petrecerea din cartierul Itaewon, cunoscut pentru viața de noapte, a fost prima organizată în aer liber după perioadele de carantină. Incidentul s-a produs la ora locală 22:20 (ora 15:20 a României), când sute de oameni îngrămădiți pe o stradă îngustă, în pantă, au căzut unii peste alții.

Jack Sullivan, consilierul președintelui american pe probleme de securitate națională, a anunțat că guvernul american se oferă să acorde ”orice formă de sprijin de care Coreea de Sud are nevoie”. Atât el, cât și prim-ministrul britanic au transmis mesaje de susținere.

Update 2: Presa internațională anunță că peste 120 de persoane și-au pierdut viața. Președintele țării a convocat o ședință de urgență cu privire la situație. La fața locului sunt 848 de agenți de intervenție, majoritatea polițiști.

Update: Agenția de știri Yonhap citează serviciul național de urgență și anunță 59 de morți și 150 de răniți, în urma busculadei formate la o petrecere de Halloween, organizată în aer liber în capitala Seul. Inițial, salvatorii au anunțat că zeci de persoane au fost resuscitate, dar pentru că situația este în dinamică, nu au putut stabili imediat un bilanț.

Știrea inițială: În jur de 100 de persoane au fost rănite, fiind călcate în picioare în busculada iscată pe o stradă îngustă din cartierul Itaewon. Potrivit unor evaluări citate de presa internațională, la petrecere ar fi participat circa 100 de mii de persoane.

Pompierii au transmis că  81 de persoane au avut dificultăți de respirație, 50 dintre acestea fiind resuscitate. Nu a fost stabilită cauza incidentului, nici bilanțul victimelor, însă în imaginile care circulă pe Twitter pot fi observate corpuri omenești aliniate pe trotuar, acoperite cu saci de plastic. Zeci de persoane au primit îngrijiri medicale chiar în stradă.

Președintele sud-coreean a cerut o procedură de intervenție în caz de dezastru și pregătirea spitalelor pentru a primi un număr mare de victime.

Surse alternative: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday