Secretarul de Stat, Antony Blinken, a anunțat că noul pachet pe care Statele Unite l-au pregătit are drept scop susținerea eforturilor forțelor ucrainene pe Frontul de Sud, înaintea venirii iernii. El nu prevede armament nou, ci reaprovizionarea cu cartușe de muniție pentru sistemele pe care le-au trimis anterior, inclusiv pentru HIMARS. 

Blinken a mai spus că Washingtonul va oferi Kievului și capacitățile de apărare aeriană de care are nevoie, astfel că în noiembrie vor ajunge în țară cele două sisteme de rachete sol-aer NASAMS.

Guvernul Statelor Unite a vorbit zilele trecute despre efortul pe care îl depune pentru a se asigura că armamentul pe care îl trimite în Ucraina nu ajunge în mâinile rușilor. Cu toate acestea, oficialii au explicat că misiunea este foarte dificilă și că le este greu că contabilizeze exact ce armament mai au ucrainenii, întrucât conflictul este în desfășurare.  

Surse: Reuters, AP News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday