UPDATE. Este oficial, Elon Musk a dus la capăt tranzacția, iar apoi și-a asumat și conducerea companiei, concediind o bună parte a conducerii acesteia. Musk i-a demis imediat pe directorul general, Parag Agrawal și pe cel financiar, Ned Segal, care au fost conduși literalmente afară din clădire. Directorul juridic, Vijaya Gadde, și consilierul general, Sean Edgett, considerați responsabili de politica companiei care a decis interzicerea contului lui Donald Trump, au fost de asemenea concediați.

Anterior, Musk a promis că va face concedieri masive. A fost de mai multe ori la sediul Twitter din San Francisco săptămâna aceasta, întâlnindu-se cu diferiți angajați într-o cafenea. Vineri este de așteptat să aibă loc o întâlnire generală cu toți angajații.

Musk conduce și Tesla (unde titlul său oficial nu este de director general ci de “Technoking”), precum și SpaceX, Neuralink și The Boring Company.

Știrea în forma oficială.

Elon Musk a prezentat pe Twitter câteva dintre obiectivele sale pentru companie, afirmând că platforma trebuie să fie “caldă și primitoare pentru toți” și că își dorește ca “civilizația să aibă o piață comună”. Susține că planul său este ca rețeaua socială să devină “cea mai respectabilă din punct de vedere al reclamelor”. Acesta a adăugat: “De aceea am cumpărat Twitter. Nu am făcut-o pentru că ar fi ușor. Nu am făcut-o pentru a câștiga mai mulți bani. Am făcut-o pentru a încerca să ajut umanitatea, pe care o iubesc.”

The Guardian subliniază faptul că deși Musk afirmă că “a cumpărat” platforma, la momentul postării încă nu deținea legal compania, iar aceasta continua să se tranzacționeze la bursa de la New York. În paralel, nu există o confirmare oficială din partea Twitter că tranzacția a fost încheiată. Totuși, este de așteptat ca înțelegerea să fie finalizată până vineri după-amiază. Bursa de la New York a anunțat că acțiunile Twitter nu vor putea fi tranzacționate mâine.

Musk a publicat tweet-ul la o zi după ce a vizitat sediul central al companiei din San Francisco și a postat o înregistrare video în care apare intrând în clădire cu o chiuvetă în brațe. Chiuveta (“sink” în engleză) a reprezentat o metaforă pentru expresia “Let that sink in” – “Obișnuiți-vă cu ideea”, îndemnând la acceptarea unor evenimente, precum achiziția Twitter. 

Reamintim, Elon Musk își anunțase în aprilie intenția de a prelua Twitter, dar în iulie și-a retras oferta de 44 de miliarde de dolari, invocând faptul că nu a primit destule informații cu privire la numărul conturilor false de pe rețeaua de socializare. Twitter a intentat un proces după câteva zile pentru a-l forța pe Musk să își respecte angajamentul. În final, acesta și-a exprimat acordul de a prelua Twitter la prețul stabilit inițial.

Surse: BBC, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday