Prim-ministrul Nicolae Ciucă a efectuat ieri o vizită la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu mai mulți oficiali europeni, între care Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, Ursula von der Leyen și Jens Stoltenberg. În urma discuțiilor, premierul a declarat că ”toți interlocutorii au subliniat susținerea de care România se bucură pentru a continua procesul de aderare la Schengen”.

Au fost activități de evaluare. Comisia de Evaluare și-a făcut activitatea timp de două zile în România, chiar luna aceasta. Rezultatele sunt cât se poate de pozitive și asigură continuarea cadrului de evaluarea și discuții în privința clarificării oricărei probleme. Atunci când va fi luată decizia în Consiliul JAI, să putem avea susținerea pe baza meritului să ne bucurăm și să ne fie recunoscut. Este foarte bine cunoscut că în momentul de față sunt probleme în relația cu Olanda. Am arătat deschidere față de punerea la dispoziție a tuturor elementelor necesare pentru finalizarea acestor modificări. A fost trimisă o scrisoare din partea ministrului nostru de Interne pentru omolog, astfel ca o comisie olandeză să vină în țara noastră și să inspecteze elementele unde au nelămuriri”, a adăugat premierul.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday