Nu mai trebuie să pierdem timpul. Locul României este în Schengen. Împreună cu premierul Nicolae Ciucă am asigurat sprijinul Parlamentului European pentru aderarea imediată a României [la spațiul Schengen]. Am mulțumit în același timp României pentru sprijinul energetic continuu acordat Republicii Moldova, a scris Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, pe Twitter.

Rezoluția adoptată recent de Parlamentul European recunoaște pe deplin așteptările legitime ale României privind aderarea la Spațiul Schengen, ceea ce ne dă încredere că acțiunile consistente asumate de România privind aplicarea standardelor acquis-ului Schengen oferă baza solidă pentru adoptarea rapidă a unei decizii politice favorabile”, a declarat premierul român.

Premierul s-a întâlnit astăzi și cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Discuțiile “s-au axat asupra aderării României la Spațiul Schengen, stadiului îndeplinirii recomandărilor în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) și implementării Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). De asemenea, au fost abordate temele legate de răspunsul Uniunii Europene la războiul Rusiei în Ucraina si Republica Moldova”, a transmis Guvernul României într-un comunicat.

Nicolae Ciucă a discutat și cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, alături de care va susține o declarație comună de presă, în jurul orei 15:00. 

Sursa: Guvernul României

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday