Un sondaj național de opinie realizat de către Reuters/Ipsos arată că 39% dintre cetățenii cu drept de vot sunt de acord cu performanța profesională a lui Joe Biden. Procentajul este cu un procent mai mic decât cel de săptămâna trecută și cu mai mult de 2% față de luna trecută.

Rezultatele arată că o treime dintre alegătorii americani consideră că economia este cea mai mare problemă cu care se confruntă țara, în timp ce 1 din 10 dintre alegători denunță criminalitatea, iar 1 din 20 consideră că interzicerea dreptului la avort ar fi cea mai mare problemă a țării.

Cu doar două săptămâni înainte de alegerile de la mijlocul mandatului american, cota de popularitate a președintelui a atins cel mai scăzut nivel de după minimul din lunile mai-iunie, când era 36%. Alegerile vor influența restul mandatului lui Biden, iar popularitatea sa în scădere pare să sugereze posibilitatea ca republicanii să câștige controlul Camerei Reprezentanților și a Senatului, pe 8 noiembrie. Dacă aceștia preiau controlul chiar și asupra unei singure camere a Congresului, republicanii ar putea opri agenda legislativă a președintelui, inclusiv numeroase măsuri de sprijin pentru Ucraina. La acest sondaj au participat 1,005 adulți, printre care se numără 447 democrați și 369 de republicani. 

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday