UPDATE: Democrații care au semnat scrisoarea trimisă luni Casei Albe au explicat că aceasta a fost scrisă cu mai multe luni în urmă, iar personalul care a făcut-o publică nu a verificat-o înainte să o trimită, scrie Reuters.

Știrea inițială: SUA. Circa 30 de membri democrați ai Camerei Reprezentanților îi cer președintelui Joe Biden să-și schimbe strategia în legătură cu războiul din Ucraina și să negocieze cu Rusia încetarea conflictului.

Într-o scrisoare adresată lui Joe Biden, grupul celor 30 de democrați a lăudat eforturile președintelui american de a sprijini Ucraina, evitând în același timp implicarea directă a SUA în conflict, însă sugerează sporirea eforturile diplomatice şi negocieri directe cu Moscova, pentru încheierea războiului din Ucraina.

Având în vedere pagubele produse de acest război în Ucraina și în lume, precum și riscul de escaladare catastrofală, credem, de asemenea, că este în interesul Ucrainei, Statelor Unite și lumii să evite un conflict prelungit. Din acest motiv, vă îndemnăm să combinați sprijinul militar și economic pe care Statele Unite l-au oferit Ucrainei cu un impuls diplomatic proactiv, dublând eforturile de a căuta un cadru realist pentru încetarea focului”, i-au transmis semnatarii președintelui SUA.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului american de Securitate, a confirmat că scrisoarea a fost primită de Casa Albă, dar că nu există indicii că președintele rus Vladimir Putin este dispus să se angajeze în discuții diplomatice serioase pentru a pune capăt războiului. ”Când vezi și asculți retorica lui și vezi celelalte lucruri, fie ele atrocități, crime de război, atacuri aeriene împotriva infrastructurii civile, pe care le comit rușii, este clar că domnul Putin nu are chef să negocieze”, a declarat Kirby, care a adăugat că rămâne la latitudinea Ucrainei și a președintelui acesteia, Volodimir Zelenski, să stabilească când vor să negocieze.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday