Siria. Observatorul pentru Drepturile Omului susține că Israelul a distrus vineri un depozit unde erau asamblate drone iraniene, din apropierea aeroportului militar din Damasc.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR) susține, într-un comunicat de presă, că Israelul a distrus echipamente și logistică folosite pentru asamblarea dronelor iraniene, într-o locație din apropierea aeroportului militar Dimas din Damasc, în apropiere de granița cu Libanul. Potrivit surselor citate de Observator, au fost distruse și un radar și o pistă de aterizare.

Publicația israeliană Haaretz scrie că aeroportul a fost fortificat în ultimele luni, odată ce Iranul a început să exporte drone kamikaze. SOHR arată că în ultimele luni, gruparea teroristă Hezbollah a săpat mai multe gropi pentru depozitarea armelor iraniene, pentru a le ascunde de posibile atacuri. Sursele Observatorului au precizat că luptători ai Gardienilor Revoluției și ai Hezbollah, care s-au antrenat în Iran, au fost recent văzuți în complexul Dimas.

Ministerul sirian al Apărării a învinuit Israelul pentru un alt atac cu rachete asupra Damascului, efectuat astăzi: ”În jurul orei locale 14, Inamicul israelian a desfășurat lovituri aeriene din nordul teritoriilor palestiniene ocupate, vizând locuri din apropierea Damascului. Apărarea noastră aeriană a doborât câteva rachete”, a transmis într-un comunicat de presă.

Surse alternative: Comunicatul SOHR, AFP/Barron’s

Folosim cookies