Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR) susține, într-un comunicat de presă, că Israelul a distrus echipamente și logistică folosite pentru asamblarea dronelor iraniene, într-o locație din apropierea aeroportului militar Dimas din Damasc, în apropiere de granița cu Libanul. Potrivit surselor citate de Observator, au fost distruse și un radar și o pistă de aterizare.

Publicația israeliană Haaretz scrie că aeroportul a fost fortificat în ultimele luni, odată ce Iranul a început să exporte drone kamikaze. SOHR arată că în ultimele luni, gruparea teroristă Hezbollah a săpat mai multe gropi pentru depozitarea armelor iraniene, pentru a le ascunde de posibile atacuri. Sursele Observatorului au precizat că luptători ai Gardienilor Revoluției și ai Hezbollah, care s-au antrenat în Iran, au fost recent văzuți în complexul Dimas.

Ministerul sirian al Apărării a învinuit Israelul pentru un alt atac cu rachete asupra Damascului, efectuat astăzi: ”În jurul orei locale 14, Inamicul israelian a desfășurat lovituri aeriene din nordul teritoriilor palestiniene ocupate, vizând locuri din apropierea Damascului. Apărarea noastră aeriană a doborât câteva rachete”, a transmis într-un comunicat de presă.

Surse alternative: Comunicatul SOHR, AFP/Barron’s

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday