“În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim-ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale“, a transmis Vasile Dîncu pe pagina sa de Facebook. Fostul ministru al Apărării spune că motivul pentru care a decis să demisioneze este “imposibilitatea colaborării cu Președintele României“, Klaus Iohannis.

“Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române. Domnule Prim-ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României“, a mai scris Vasile Dîncu.

Fostul ministru al Apărării a fost criticat în ultima perioadă de mulți oficiali guvernamentali și chiar de președintele Klaus Iohannis pentru declarația în care a spus că singura șansă a păcii pentru Ucraina ar fi negocierea cu Rusia. Ar trebui să citească mai des revista presei ca să afle poziția României. Ucraina decide singură cum negociază, a spus atunci Klaus Iohannis.

Ulterior, și premierul Nicolae Ciucă a transmis că va discuta cu Vasile Dîncu despre opinia sa, “care nu este și a Guvernului”. Atunci premierul a evitat să răspundă direct la întrebările privind o eventuală remaniere a ministrului.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday