Registrul Auto Român (RAR) a inspectat 37.573 de vehicule în trafic, în primele șase luni ale anului, iar 46% dintre acestea prezentau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme, se arată într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

În urma controalelor au fost aplicate aproape 13 mii de sancțiuni, au fost retrase aproape 11 mii de certificate de înmatriculare și imobilizate 121 de vehicule.

Cele mai multe neconformităţi au fost constatate la: instalaţia electrică de iluminare-semnalizare (28%), emisiile poluante (24%), punţi, jante, anvelope şi suspensie (13%); și parbriz, geamuri laterale, lunetă (13%). Registrul Auto precizează că 3% dintre vehiculele inspectate aveau probleme legate de inspecția tehnică periodică, în sensul că ITP-ul era fals, expirat sau anulat.

Reprezentanţii RAR precizează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Sursa foto: Faecbook Registrul Auto Român Oficial

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday