OneWeb a lansat nava cu sateliții azi noapte, de pe insula Sriharikota din India.

BBC spune că a fost nevoie de o oră și jumătate ca toți sateliții să fie descărcați la altitudine de 600 de kilometri și că va mai dura câteva săptămâni până când fiecare dintre ei se va așeza pe orbitele operaționale, la o înălțime de 1200 de kilometri.

Compania ce încearcă să concureze cu Elon Musk și Jeff Bezos, care au investit masiv în proiecte similare, s-a confruntat cu o serie de probleme de la debutul războiului din Ucraina, fiind nevoită să suspende utilizarea rachetelor rusești Soyuz. În urmă cu trei luni OneWeb a fuzionat cu operatorul francez Eutelsat Communications.

OneWeb are acum în spațiu 462 de sateliți pe orbita joasă a Pământului, adică mai mult  de 70% din necesarul pentru a putea genera servicii de ultimă generație, la nivel mondial. Conform BBC, compania se așteaptă să termine plasarea de sateliți la jumătatea anului viitor.

Sursa: BBC

Sursa foto: Thomaskelley | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday