Fostul președinte chinez Hu Jintao a fost escortat în mod neașteptat de la ceremonia de închidere a Congresului Partidului Comunist. Incidentul s-a produs în fața camerelor de luat vederi, nefiind clar ce s-a întâmplat.

Aflat acum la 79 de ani, Hu Jintao este predecesorul lui Xi Jinping și era așezat chiar lângă acesta. El a fost condus de pe scena auditoriului principal al Marii Săli a Poporului din Beijing de doi oameni din rândul personalului administrativ, potrivit Reuters.

Imagini video publicate de AFP au arătat un steward care încearcă în mod repetat să-l ridice pe Hu de pe scaun, atrăgând priviri îngrijorate de la oficialii așezați în apropiere.

Arătând tulburat, Hu pare să reziste încercării de a-l scoate afară din sală, întorcându-se înapoi la locul lui, la un moment dat. La plecare, el schimbă câteva cuvinte cu Xi și îl bate pe umăr pe premierul Li Keqiang, așezat la dreapta lui Xi.

Videoclipul incidentului, extrem de neobișnuit, având în vedere gestionarea meticuloasă a majorității acestor evenimente, a fost distribuit pe scară largă pe Twitter, dar nu a putut fi găsit pe platformele de socializare puternic cenzurate din China.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday