Steve Bannon a fost pentru scurt timp consilier oficial al lui Donald Trump la Casa Albă (între ianuarie și aprilie 2017), însă și după aceea a fost considerat ”un sfătuitor din umbră”; explică BBC. În iulie, a fost găsit vinovat de către juriu pentru că nu a furnizat documente și nici nu a depus mărturie în fața comisiei din Camera Reprezentanților care anchetează incidentul de la Capitoliu. 

Astăzi, judecătorul a decis o pedeapsă de patru luni de închisoare și o amendă de 6.500 de dolari. Sentința nu este definitivă, astfel că fostul consilier nu va fi încarcerat până la judecarea apelului, programat pe 15 noiembrie.

Comisia de investigații din Congres l-a acuzat pe Bannon că a vorbit cu Trump de cel puțin două ori cu o zi înainte de incidentul de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021. În noiembrie anul trecut, el s-a predat procurorilor federali după ce a fost inculpat pentru că nu s-a prezentat la audierile comisiei parlamentare.

La New York se desfășoară un alt proces pe numele lui Steve Bannon, acuzat că i-a înșelat pe donatorii lui Donald Trump și că, în realitate, banii au fost redirecționați pentru construirea zidului de la granița cu Mexic. Dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 15 ani de închisoare.

Surse alternative: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday