Ucraina se confruntă joi cu întreruperi la scară largă ale energiei electrice la nivel național, în timp ce oficialii au încercat să restricționeze aprovizionarea pentru a permite companiilor energetice să repare instalațiile afectate de atacurile Armatei Ruse, ce au vizat infrastructura critică. Noaptea trecută, o centrală electrică și zona industrială din Krivoi Rog au fost lovite, provocând “distrugeri grave”. În total, trei instalații electrice au fost distruse miercuri seara în toată țara. Potrivit ucrainenilor, o parte a rachetelor lansate de ruși au fost interceptate.

Biroul președintelui Zelenski a cerut populației să reducă la minimum utilizarea energiei electrice între orele 7:00 și 23:00 și să se pregătească pentru întreruperi temporare. 

Marile orașe precum capitala Kiev și Harkov din nord-est au anunțat restricții asupra utilizării transportului public electric (troleibuze și tramvaie), și au redus frecvența cu care circulă metroul. În întreaga regiune de nord-est a Sumî, la granița cu Rusia, alimentarea cu energie electrică și apă va fi întreruptă toată ziua.

Marți, Volodimir Zelenski a declarat că atacurile aeriene ruse au deteriorat 30% din centralele Ucrainei în puțin peste o săptămână.

Surse: Reuters, CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday