Potrivit cotidianului american, preşedintele Joe Biden a decis deja că alte 15 milioane de barili de petrol vor fi eliberate din rezerva federală, iar anunțul va fi făcut în zilele următoare. Între timp, cotațiile internaționale ale țițeiului continuă să scadă și au intrat ieri sub 90 de dolari pe baril pentru țițeiul european (BRENT), pe fondul temerilor privind o recesiune generală. 

După ce OPEC a anunțat recent o reducere a producției, administrația SUA a anunțat intenția de a-și revizui poziția față de Arabia Saudită, un aliat care acționează în ultima perioadă mai mult în acord cu Rusia. De asemenea, anunțul privind scoaterea din rezerve a încă 15 milioane de barili este așteptat, având în vedere planul general anunțat de Joe Biden, în primăvară, privind disponibilizarea a 180 de milioane de barili pentru stabilizarea prețului țițeiului. Până acum SUA au scos în total aproximativ 165 de milioane de barili de petrol de la începutul războiului, în cea mai amplă acțiune de acest fel din istorie.

Surse: Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday