Cotidianul suedez Expressen a relatat că din segmentul de conductă Nord Stream aflat în zona economică exclusivă a țării lipsește o secțiune de 50 de metri. Jurnaliștii suedezi spun că au primit permisiunea de a filma în zonă cu o dronă subacvatică. Reuters nu a putut verifica în mod independent informația privind distrugerea conductei.

De la Copenhaga, Poliția a prezentat concluzia anchetei preliminare asupra fisurilor descoperite în zona economică exclusivă daneză: acestea au fost provocate de explozii puternice. La această idee au ajuns și autoritățile suedeze când au cercetat avariile la porțiunea din zona economică exclusivă suedeză. 

Statele Uniunii Europene au denunțat acte de sabotaj, însă Rusia a susținut că nu este implicată. Chiar înainte de raportarea breșelor, seismologii suedezi și danezi au detectat explozii subacvatice în zonă.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday