UPDATE: Potrivit presei ruse, incendiul care a cuprins clădirea în urma prăbușirii avionului militar a fost stins. Tass anunță că patru persoane și-au pierdut viața și 25 au fost rănite. Agenția de presă rusă citează un comunicat al Ministerului Situațiilor de Urgență și mai arată că la spitalul din oraș au fost amenajate opt săli de operații și 11 paturi cu echipamente de resuscitare.

Știrea inițială: “Un avion militar Su-34 s-a prăbușit în orașul Eisk, într-o clădire rezidențială. Ambulanțe și pompieri vin din tot orașul, elicopterele sunt în aer“, precizează agenția rusă de presă Tass. Avionul respectiv efectua un zbor de antrenament, potrivit unei informații a ministerului Apărării citată de publicație.

O cameră de supraveghere, aflată însă la o distanță considerabilă, a suprins prăbușirea aeronavei.

Pravda, altă agenție rusă de presă, relatează că avionul s-a prăbușit în vecinătatea unui bloc de nouă etaje, după care a explodat. Cauza incidentului pare să fie o defecțiune la motorul aeronavei. Alte surse ruse vorbesc despre faptul că unul dintre cele două motoare ale aeronavei supersonice ar fi aspirat o pasăre.

Incendiul s-a extins rapid și a cuprins întreaga clădire. Potrivit martorilor oculari și imaginilor care circulă pe rețelele de socializare, piloții au reușit să se catapulteze.

Surse alternative: Reuters, Tass

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday