Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunță, într-un comunicat de presă, că de astăzi și până vineri, 21 octombrie, în județele Dolj și Vâlcea se va desfășura exercițiul de mobilizare ”MOBEX DJ-VL-22”.

Antrenamentul are caracter de rutină, iar ministerul amintește că activități similare au avut deja loc vara aceasta în Bihor și Sălaj. Odată mobilizați, rezerviștilor li se va evalua pregătirea fizică pe baza unor exerciții, cum ar fi flotări, abdomene și alergare. Vor fi considerați ”admiși” numai cei care au obținut baremul minim la fiecare din cele trei probe, potrivit normelor de aplicare a legii privind statutul rezerviștilor.

Comunicatul integral emis de MApN:

Exercițiul de mobilizare MOBEX DJ-VL-22 pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare se desfășoară pe raza județelor Dolj și Vâlcea, în perioada 17-21 octombrie.

Exercițiul are caracter de  rutină, activități similare fiind organizate în acest an și în județele Bihor și Sălaj, în luna iunie.

Pe durata evenimentului de instruire, doar o parte din rezerviștii cuprinși în planurile de mobilizare și care au domiciliul pe teritoriul celor două județe vor fi chemați la unități militare pentru activități specifice de pregătire.

MOBEX DJ-VL-22 este planificat de Ministerul Apărării Naționale și Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în Dolj, și de Ministerul Apărării Naționale, în Vâlcea, în conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forţelor armate şi al stării de război și ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

În antrenament sunt angrenate și structuri din Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații şi Serviciul de Telecomunicații Speciale.

MOBEX DJ-VL-22 face parte din seria de exerciții din domeniul mobilizării, organizate periodic pe teritoriul național, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării în anul 2021.

Sursa foto: Facebook Ministerul Apărării Naționale

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday