Microsoft explică faptul că atacul a avut loc marți, precizând că nu a reușit să determine până acum și cine l-a coordonat. Totuși, cercetătorii au descoperit că atacurile recente se aseamănă foarte mult cu cele ale unui grup de hackeri ruși, care și-a intensificat activitatea după invadarea Ucrainei.

Noul ransomware, denumit “Prestige”, criptează datele victimelor și afișează pe ecrane un mesaj prin care acestea sunt redirecționate către un instrument de decriptare, care poate fi descărcat doar în schimbul unei sume de bani. Microsoft remarcă faptul că hackerii obțin controlul asupra sistemelor vizate înainte de a introduce efectiv programul ransomware în rețeaua afectată, aceștia așteptând “momentul oportun” pentru a cere răscumpărarea.

“Lansarea de atacuri ransomware nu este o practică comună în Ucraina, iar această activitate nu a fost conectată la niciuna dintre cele 94 de grupări de ransomware active în prezent, pe care Microsoft le urmărește”, a mai transmis compania..

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday