Noul abonament va fi disponibil în 12 state: Canada, Australia, Brazilia, Franța, Italia, Germania, Japonia, Coreea, Mexic, Spania și Marea Britanie și va costa 6,99 dolari, cu trei dolari mai puțin decât cel mai ieftin abonament de până acum, “Basic”.

Netflix a explicat că cei care vor alege noul abonament vor vedea aproximativ patru minute de reclame pe oră. De asemenea, fiecare reclamă va dura între 15 și 30 de secunde și va fi redată la începutul sau în timpul serialului vizionat. Filmele noi lansate vor avea publicitate redusă, astfel încât experiența cinematografică să fie cât mai puțin afectată.

Greg Peters, directorul de operațiuni, a declarat că aproximativ 10% din conținutul Netflix nu va fi disponibil pentru abonamentele care conțin reclame din cauza restricțiilor de licențiere.

După anunțul de astăzi, acțiunile companiei au crescut cu +3,9%, însă de-a lungul anului acestea au scăzut cu -62%. Până anul acesta, directorii Netflix au respins categoric introducerea reclamelor, însă după ce numărul abonaților a început să scadă pentru prima dată în zece ani, o astfel de măsură a fost considerată necesară.

Netflix a pierdut anul acesta 1,2 milioane de abonați, însă estimează că noul abonament va aduce înapoi un milion de clienți. De asemenea, și alte companii de streaming precum Disney+ sau HBO au creat abonamente mai ieftine pentru cei care sunt de acord să vizioneze reclame.

Jeremi Gorman, președintele Netflix, a declarat că a vândut aproape în totalitate spațiul publicitar. Reclamele vor fi redate în funcție de țară sau gen, iar acestea vor fi verificate înainte de difuzare.

Compania menționează că noul abonament “Basic with Ads” nu îi va afecta pe cei care sunt deja abonați, deoarece vine în completarea variantelor care deja există: Basic, Standard și Premium.

Surse: Reuters, CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday