WWF (World Wildlife Fund – Fundația Mondială a Naturii) a întocmit un ”Index al Planetei Vii” (LPI), prin calcularea unei tendințe medii de evoluție pentru populații de mamifere, păsări, pești, reptile și amfibieni. Organizația a folosit date din 2018 de la Societatea de Zoologie din Londra cu privire la 32 de mii de populații de animale sălbatice, care acoperă peste 5.000 de specii.

Concluziile analizei sunt în linie cu cele ale precedentului raport din 2020, iar WWF a observat că populația se micșorează cu o rată de 2,5% pe an. Într-un caz particular, organizația a observat o reducere de 94% pentru familiile de animale sălbatice din America Latină și Caraibe, în ultimii 50 de ani. În schimb, a constatat și o creștere de 50% a efectivelor de gorile de câmpie din Congo între 2010 și 2018, până la 600 de exemplare. Această specie a fost puternic decimată între 1994 și 2019, din cauza vânătorii pentru carne.

Raportul integral poate fi consultat AICI.

Sursă alternativă: Reuters

Sursa foto: Bundit Minramun | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday