Publicațiile americane Washington Post și CNN scriu că un angajat de la clubul din Florida al fostului președinte a declarat că Donald Trump a cerut scoaterea unor cutii cu documente dintr-o cameră de depozitare, după ce a primit citații de returnare din partea guvernului. Presa americană relatează că FBI a obținut de pe camerele de supraveghere filmări care să confirme mărturia muncitorului.

Potrivit Washington Post, angajatul a negat inițial că a fost implicat în acțiunea cerută de Trump, dar acum cooperează cu Departamentul de Justiție și și-a recunoscut implicarea. Mărturia și filmările sunt printre cele mai solide probe despre care se știe că au fost obținute până acum.

După ce FBI a efectuat o percheziție la reședința fostului președinte, în luna august, au fost găsite și confiscate peste 11 mii de documente, 100 dintre acestea fiind marcate drept clasificate. Ulterior, Trump a cerut ca materialele să fie examinate de către un ”maestru special”, demers aprobat de instanță. 

Într-o altă cauză, Donald Trump și cei trei copii majori ai săi, Donald Jr., Ivanka și Eric, au fost trimiși în judecată pe 21 septembrie, pentru fraudă fiscală legată de afacerile Organizației Trump. Toate acestea vin într-un moment în care Trump ia în calcul să candideze din nou pentru președinție în 2024.

Surse alternative: CNN, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday