București. Proiect-pilot pe Bd. Iuliu Maniu pentru operațiuni de curățenie. Mașinile nu vor mai putea parca în zilele de miercuri, între orele 10 și 14, pe segmentul Lujerului – Valea Cascadelor.

Primăria Sectorului 6 a precizat că acest proiect se desfășoară începând cu ziua de 26 octombrie numai în zilele de miercuri, în intervalul orar 10 – 14, și numai pe segmentul de bulevard cuprins între Lujerului și Valea Cascadelor.

Municipalitatea spune că în acest fel bulevardul va putea fi curățat corespunzător, fără ca mașinile parcate să mai îngreuneze sarcina firmei de salubrizare. Autoritatea locală a început deja montarea panourilor informative pe ambele sensuri de circulație și precizează că va monta în total 150 de indicatoare.

Mașinile care vor fi găsite parcate pe durata desfășurării proiectului vor fi mutate și relocate contra sumei de 200 de lei. În cazul în care nu va fi posibilă relocarea, atunci mașinile vor fi depozitate pe terenul din strada Preciziei 24. De acolo, autoturismele vor putea fi ridicate numai pe baza unei cereri scrie la sediul Direcției Generale de Poliție Locală.

Proprietarul trebuie să se prezinte cu documentele mașinii în original și cu dovada achitării tarifelor de ridicare și transport. Acestea sunt:

  • 350 de lei pentru ridicarea și transportul unui vehicul mai mic de 5 tone;
  • 450 de lei pentru ridicarea și transportul unui vehicul mai mare de 5 tone.

”În funcție de rezultatele acestui proiect pilot de pe Bd. Iuliu Maniu, autoritatea locală ia în calcul extinderea acestuia pe alte bulevarde și străzi principale din Sectorul 6, apoi pe străzile secundare. Vor fi, cu siguranță, alte zile și alte intervale orare, în funcție de programul de curățenie din zona respectivă”, se mai arată în comunicatul de presă emis de Primărie.

Info/Foto: Primăriei Sectorului 6

Folosim cookies