Secretarul general al NATO a susținut o conferință de presă, referitoare la războiul din Ucraina și escaladarea conflictului de către Rusia. Acesta consideră că Ucraina deține inițiativa în război, în acest moment, în timp ce Rusia ”recurge din ce în ce mai mult la atacuri oribile și fără discriminare asupra civililor și a infrastructurii critice”.

În timpul conferinței de presă, Stoltenberg a declarat că ”amenințările nucleare voalate” ale lui Vladimir Putin sunt ”periculoase și iresponsabile”, iar Kremlinul știe că un război nuclear ”nu poate fi câștigat”. Acesta a mai adăugat că  NATO monitorizează ”îndeaproape forțele nucleare ale Rusiei”. ”Nu am văzut nicio schimbare în postura Rusiei, dar rămânem vigilenți“, a continuat acesta.

Șeful NATO consideră că este de datoria Rusiei să încheie războiul din Ucraina: ”Președintele Putin a început acest război. Trebuie să-l încheie retrăgându-și forțele din Ucraina”.

Referitor la infrastructura critică a țărilor membre NATO, secretarul general a avertizat că atacul deliberat împotriva acesteia va fi întâmpinat cu un ”răspuns unit și hotărât” și că țările membre vor lua măsuri suplimentare pentru a ne consolida reziliența și a proteja infrastructura critică.

Sursă: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday