Alertele aeriene au fost activate în toate regiunile Ucrainei în această dimineață, într-o situație similară celei de luni, când zeci de rachete rusești au lovit marile orașe ucrainene, ucigând 19 persoane, rănind peste o sută și provocând pagube importante infrastructurii critice.

La Liov, mare parte din oraș nu are momentan curent electric, conform primarului. În capitala Kiev, guvernatorul regional Oleksi Kuleba a precizat că apărarea antiaeriană a doborât cel puțin o rachetă. Într-un mesaj transmis pe Telegram, el i-a îndemnat pe locuitori să rămână în adăposturi.

Potrivit șefului Administrației Militare din regiunea Zaporijie, Anatoli Kurtev, rușii au lansat un atac cu 12 rachete S-300, în urma căruia o persoană a fost ucisă. Oficialul mai adaugă că au fost avariate o instituție de învățământ, o instituție medicală și clădiri rezidențiale, precizând că probabil, în orele următoare, va fi actualizat și numărul victimelor. 

Administrația Regională din Nicolaev a transmis că În jurul orei 7 dimineața, 11 octombrie, din regiunea Mării Caspice operează avioane strategice ale ocupanților – purtătoare de rachete Tu-95 și Tu-160. Rachete X-101/X-555 au fost lansate peste teritoriul Ucrainei. Inamicul continuă să atace Ucraina. Guvernatorul regional a transmis că apărarea antiaeriană a doborât numeroase rachete în sudul țării. Momentan, informațiile nu au putut fi verificate din alte surse.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să se adreseze marți, în cadrul unei întâlniri virtuale de urgență, Grupului celor Șapte Națiuni (G7). Potrivit informațiilor din presa internațională, președintele ucrainean va solicita sisteme de apărare aeriană mai performante și arme cu rază mai lungă de acțiune. Apelurile sale s-au intensificat după ce atacul rușilor de luni a afectat infrastructura Ucrainei, în vreme ce Rusia a promis răzbunare pentru explozia care a afectat podul strategic către Crimeea.

Surse: The Washington Post, Sky News, UkrInform

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday