Pe lângă efectul direct al războiului asupra economiei, alte cauze care au influențat evoluția PIB-ului au fost vremea rea din luna septembrie, care a încetinit procesul de recoltare a culturilor, precum și întreruperile de producție la Centrala Nucleară Zaporijie. 

Exporturile ucrainene au crescut din august în septembrie cu 23%, la cel mai ridicat nivel de la declanșarea războiului. Livrările au fost facilitate în urma semnării acordurilor internaționale (separate) ale Ucrainei și Rusiei cu Turcia și ONU.

Ministerul transmite, într-un comunicat de presă: ”Situația de pe front s-a îmbunătățit în luna septembrie, dar inamicul a continuat să bombardeze teritoriul ucrainean, fapt ce a pus presiune pe mediul de afaceri și pe logistică. Distrugerea, în continuare, a instalațiilor de producție, a infrastructurii și a clădirilor rezidențiale, precum și incertitudinea privind durata războiului, au împiedicat dezvoltarea și au amânat redresarea”.

Surse alternative: Reuters, Ukrinform

Foto: Olya Solodenko | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday