Irlanda. Zece persoane au murit și opt au fost rănite, în urma unei explozii la o benzinărie din nord-vestul țării. Autoritățile încă nu au stabilit cauza incidentului.

Explozia a avut loc vineri după-amiază într-un comitat din nord-vestul țării. Cauza incidentului este momentan necunoscută, însă autorităţile iau în considerare că a avut loc o explozie în urma unei scurgeri de gaze. Nu au fost emise nici detalii despre impactul catastrofei asupra mediului.

Benzinăria, care aparţine companiei Applegreen, a fost complet distrusă, la fel şi magazinul din apropiere (de altfel și  singurul din sat). Un bloc de apartamente cu două etaje a fost şi el afectat, în imaginile de la faţa locului putând fi văzute faţadele prăbuşite, ferestrele sparte şi acoperişul parţial dărâmat. 

Autorităţile continuă misiunea de căutare a victimelor blocate sub dărâmături, însă sunt pesimiști în privința faptului că vor găsi supraviețuitori. Preşedintele irlandez Michael Higgins şi-a exprimat regretul faţă de familiile celor implicaţi: “Ne gândim la toţi cei afectaţi, cei care au primit veşti despre pierderea unei persoane dragi, cei răniţi şi, mai ales, cei care aşteaptă, temători, veşti”

Surse alternative: BBC, Euronews

Folosim cookies