Explozia a avut loc vineri după-amiază într-un comitat din nord-vestul țării. Cauza incidentului este momentan necunoscută, însă autorităţile iau în considerare că a avut loc o explozie în urma unei scurgeri de gaze. Nu au fost emise nici detalii despre impactul catastrofei asupra mediului.

Benzinăria, care aparţine companiei Applegreen, a fost complet distrusă, la fel şi magazinul din apropiere (de altfel și  singurul din sat). Un bloc de apartamente cu două etaje a fost şi el afectat, în imaginile de la faţa locului putând fi văzute faţadele prăbuşite, ferestrele sparte şi acoperişul parţial dărâmat. 

Autorităţile continuă misiunea de căutare a victimelor blocate sub dărâmături, însă sunt pesimiști în privința faptului că vor găsi supraviețuitori. Preşedintele irlandez Michael Higgins şi-a exprimat regretul faţă de familiile celor implicaţi: “Ne gândim la toţi cei afectaţi, cei care au primit veşti despre pierderea unei persoane dragi, cei răniţi şi, mai ales, cei care aşteaptă, temători, veşti”

Surse alternative: BBC, Euronews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday