Purtătorul de cuvânt al companiei feroviare de stat, Deutsche Bahn, a declarat: Din cauza unor acțiuni intenționate de sabotare a unor cabluri indispensabile pentru traficul feroviar, am fost nevoiți să suspendăm mersul trenurilor în nordul țării timp de aproximativ trei ore, în această dimineață”.

Concret, compania spune că sistemul radio de comunicații nu a mai funcționat, iar schimbul de informații între trenuri și serviciul de control al traficului feroviar nu a mai putut fi stabilit. 

Totodată, Deutsche Bahn a mai precizat că autoritățile germane au preluat investigația, iar traficul nu a fost reluat în totalitate. Întreruperile au afectat serviciile feroviare din Saxonia Inferioară, Bremen și Hamburg, dar și călătoriile internaționale către Danemarca și Țările de Jos (Olanda).

Reuters scrie însă că incidentul atrage în special atenția autorităților germane și nu numai din cauza contextului politic global. NATO și Uniunea Europeană au subliniat luna trecută necesitatea protejării infrastructurii critice a statelor, după sabotajul gazoductelor Nord Stream, din Marea Baltică.

Surse: Reuters, Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday