Noaptea trecută, în jurul orei 00:59, din cauza unui alt bombardament al trupelor ruse, ultima linie electrică care lega centrala nucleară de la Zaporijie de sistemul energetic a fost avariată și deconectată de la sistemul de alimentare”, se arată în raportul Energoatom. 

Reuters scrie că Energoatom a precizat că centrala nucleară de la Zaporijie este acum alimentată de generatoarele diesel de rezervă. 

Generatoarele diesel au pornit automat. Rezervele disponibile de motorină vor putea alimenta generatoare și, implicit, centrala, timp de 10 zile”, a precizat compania nucleară ucraineană pe canalul acesteia de Telegram.

Reamintim, trupele ruse au ocupat centrala nucleară Zaporijie în luna martie. Ulterior, pe 5 octombrie, Kremlinul a anunțat oficial că centrala aparține acum Rusiei, ca urmare a anexării teritoriilor Zaporijie, Herson, Donețk și Luhansk la Federația Rusă.

Surse alternative: Reuters, Ukrinform

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday