Compania Națională Aeroporturi București S.A. precizează că în urma investiției de 21 milioane euro va creștere cu 40% a capacității de procesare a bagajelor la Aeroportul Henri Coandă

Contractul va fi derulat pe o perioadă de doi ani și va asigura înlocuirea sistemului de procesare a bagajelor de cală din aerogara veche Plecări. Sistemul, în funcțiune de aproape 20 de ani, include atât zona check-in, caruselele de bagaje și benzile transportoare aferente, cât și echipamentele de control automat de securitate al bagajelor de cală. Contractul, în valoare de 21 milioane euro, a fost încheiat cu firma franceză Alstef Automation SAS”, informează Compania Națională Aeroporturi București.

Pe perioada lucrărilor vor fi închise, pe rând, câte una dintre cele două ”insule” de check-in din aerogară (fiecare având 52 ghișee), cu mențiunea că celelalte două insule, din zona nouă a aerogării, vor funcționa la capacitate maximă.

La finalizarea lucrărilor, capacitatea de procesare a bagajelor pe fluxul de plecări va crește cu 40% și vor fi disponibile și 12 ghișee ”self service drop off”, care permit pasagerului să-și depună singur bagajul de cală, fără a mai apela la ghișeul de check-in.

Singura perioadă mai dificilă pe parcursul derulării proiectului este prima (octombrie 2022 – august 2023), în care capacitatea va fi redusă cu 25%, După înlocuirea echipamentelor din prima zonă de check-in, capacitatea va reveni la 100%, iar după înlocuirea celor din a doua zonă, capacitatea totală va ajunge la 140% față de cea actuală.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday