“Ancheta va arăta dacă cineva poate fi suspectat și ulterior urmărit penal pentru această infracțiune”, a transmis serviciul de informații al Poliției din Suedia, care subliniază că cele două conducte au fost grav avariate,întărind suspiciunile unui sabotaj grav”. 

Acest anunț întărește și precizările Centrului de Seismologie din Suedia, care a transmis că au fost înregistrate explozii în zonele de unde se scurge gaz natural, înainte de primele raportări privind incidentele.

De la fața locului au fost ridicate probe care vor fi analizate, iar zona nu mai este izolată, mai precizează autoritățile de la Stockholm. Un purtător de cuvânt al Kremlinului a transmis că Moscova nu este de părere că o investigație în care nu este implicată poate fi de încredere și obiectivă. Rusia nu a fost invitată să participe la investigație.  Până acum, Poliția daneză a refuzat să comenteze rezultatele anchetei desfășurate în zona economică exclusivă a Danemarcei. 

Autoritățile suedeze și cele daneze au investigat în ultimele două săptămâni patru scurgeri de gaze din conductele rusești Nord Stream 1 și Nord Stream 2, descoperite în zonele economice exclusive ale celor două țări, în Marea Baltică.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday