Un grup de luptă care include și portavionul USS Ronald Reagan se deplasează în apele din apropierea Peninsulei Coreene, pe fondul creșterii tensiunilor militare în zonă. În ultimele 12 zile, Coreea de Nord a lansat mai multe rachete balistice în Marea Japoniei, acțiuni puternic denunțate de SUA și aliații săi, Japonia și Coreea de Sud.

Consiliul Național de Securitate (NSC) al Coreei de Sud s-a reunit joi de urgență, după ce Coreea de Nord a lansat alte două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, al șaselea exercițiu de acest fel. NSC a avertizat că acțiunile Coreei de Nord vor primi un răspuns puternic, așa cum demonstrează repoziționarea portavionului USS Ronald Reagan și a grupului său de luptă în Marea de Est, cunoscută și sub numele de Marea Japoniei.

Purtătorul de cuvânt al Armatei SUA a declarat pentru CNN doar că ”grupul de luptă USS Ronald Reagan operează în prezent în Marea Japoniei”, fără a oferi alte detalii.

Decizia SUA de a trimite un portavion în apropierea Peninsulei Coreene a fost criticată de autoritățile de la Phenian, care susțin că acest lucru reprezintă ”o amenințare serioasă la adresa stabilității situației din Peninsula Coreeană și din vecinătatea ei”.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday