Producătorul auto japonez, care s-a alăturat destul de târziu pieței vehiculelor electrice, a rechemat în iunie aproximativ 2.700 de modele ale singurului său autovehicul electric produs în masă, din cauza unei probleme la nivelul roților. Aparent, un șurub se putea slăbi la frânări bruște, iar roata s-ar fi putut desprinde în mers, însă nu a fost raportat niciun incident cu privire la aceste probleme.

Astfel, rechemarea a înghețat complet livrările bZ4X, în timp ce inginerii Toyota au început să rezolve problema. Compania se așteaptă acum să reia comercializarea SUV-ului electric.

Totodată, și Subaru a fost nevoită să recheme în service primul său vehicul complet electric, Solterra, pentru aceeași problemă la nivelul roților. Cele două vehicule au fost dezvoltate folosind aceeași arhitectură de bază.

Toyota s-a confruntat cu critici din partea ONG-urilor de mediu, dar și a investitorilor care doresc ca producătorul să fie o prezență importantă pe piața vehiculelor electrice. Anul trecut, compania japoneză a alocat aproximativ 30 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea vehiculelor complet electrice. Toyota se așteaptă să vândă 3,5 milioane de astfel de vehicule până în 2030.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday