Introducerea unui plafon privind prețurile gazelor naturale este o soluție temporară până când vom avea un nou indice european al prețurilor, care să asigure o mai bună funcționare a pieței, iar Comisia Europeană a început deja să lucreze la acest plan”, a declarat Ursula von der Leyen în Parlamentul European.

În același timp, președintele Comisiei Europene a mai transmis că va trimite o scrisoare liderilor europeni în care va preciza că statele membre UE ar trebui să pună în aplicare un sistem comun privind achiziția de energie. 

Ursula von der Leyen a vorbit și despre situația din Marea Baltică: “Actele de sabotaj îndreptate în direcția conductelor Nord Stream au arătat cât de vulnerabilă este infrastructura noastră energetică. Pentru prima dată în istoria recentă, această infrastructură a devenit o țintă”. În acest sens, von der Leyen a precizat că blocul comunitar trebuie să efectueze mai multe teste ale infrastructurii critice și să folosească mai eficient metodele de supraveghere pentru a preveni astfel de acte de sabotaj.

Surse: Reuters, Euronews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday