Statele Unite și Coreea de Sud au lansat, miercuri dimineața, patru rachete în largul coastei de est a Peninsulei Coreene, a anuțat șefului statului major din Coreea de Sud.

Testul este al doilea exercițiu efectuat de SUA și Coreea de Sud în ultimele de 24 de ore, un răspuns pentru Coreea de Nord, care a marți a lansat o rachetă balistică fără avertisment pe deasupra Japoniei, într-o escaladare semnificativă a programului său de testare a armelor.

SUA și Coreea de Sud au răspuns inițial provocării nord-coreene printr-un exercițiu de bombardament de mare precizie, care a implicat un avion de luptă sud-coreean F-15K. Acesta a lansat două rachete aer-sol asupra unei ținte virtuale, într-un poligon. În mod obișnuit, SUA și aliații săi răspund testelor cu rachete efectuate de Coreea de Nord prin exerciții militare. Exercițiul de miercuri a inclus lansarea a patru rachete ATACMS. Acestea sunt rachete sol-sol care pot zbura în jur de 320 de kilometri (200 de mile).

Potrivit lui John Kirby, coordonatorul Consiliului Național pentru Securitate, exercițiul a avut ca scop să demonstreze că SUA și aliații săi au ”capacități militare pregătite să răspundă provocărilor din partea Nordului”.

Vrem să vedem denuclearizarea Peninsulei Coreene. Kim Jong Un nu a arătat o înclinație sprea această direcție. Sincer, el se mișcă în direcția opusă, continuând să efectueze aceste teste cu rachete care sunt încălcări ale rezoluțiilor consiliului de securitate”, a adăugat acesta.

Reamintim că ieri, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică cu rază intermediară, pe deasupra Japoniei. Sirenele antiaeriene au sunat în orașele din Hokkaido, trenurile au fost oprite iar autoritățile japoneze au cerut populației să se adăpostească.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday