Comisia Europeană, prin comisarul pentru Concurență Margrethe Vestager, a autorizat planului guvernului german de a subvenționa BASF, fără de care ajutorul de stat nu ar fi putut fi acordat. 

Compania chimică și-a propus ca până în 2025 să demareze producția la sediul său din orașul Ludwigshafen (în landul Renania-Palatina). Până atunci, va trebui construit și instalat un electrolizor de mare putere care separă hidrogenul și oxigenul din apă. 

Ținta de producție este de circa 5.000 de tone metrice de hidrogen și 40 de mii de tone metrice de oxigen pe an. Experții de mediu estimează că, într-un orizont de timp de 15 ani, vor fi generate cu jumătate de milion de tone mai puține emisii de carbon, decât dacă s-ar fi produs aceeași cantitate de hidrogen, dar cu consum de combustibili fosili.

BASF este interesată să înlocuiască hidrogenul fosil cu hidrogen ”verde” întrucât ar reduce dependența industriei chimice de gaze naturale și ar putea fi folosit în sectorul transporturilor. Conform estimărilor Deloitte, Uniunea Europeană folosește anual 10 milioane de tone de hidrogen, cea mai mare obținut cu consum de combustibili fosili. Hidrogenul ”verde” este produs din surse regenerabile și nepoluante.

Sursa: DW
Foto: 
 | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday