Documentele respective votate astăzi de Consiliul Federației și ieri de Duma de Stat, tot în unanimitate, stipulează că, odată cu finalizarea procesului birocratic de anexare, se vor forma două republici și două regiuni care își vor păstra denumirile actuale. Administratorii acestor regiuni și republici vor primi funcția de guvernatori, iar adjuncții acestora vor fi numiți de către președintele Vladimir Putin în termen de 10 zile. Administrațiile locale vor fi formate de guvernatorii în exercițiu, în conformitate cu legea Federației Ruse. 

Potrivit agenției Tass, granițele republicilor și regiunilor Luhansk, Donețk, Zaporijie și Herson vor fi determinate de limitele teritoriului care “existau în ziua formării și anexării acestora la Federația Rusă”. După votul în Consiliul Federației, Tass mai menționează că tratatele privind anexarea prevăd că granițele regiunilor cu celelalte state vecine vor fi recunoscute drept granița de stat a Federației Ruse. 

Reuters scrie că documentele vor merge acum înapoi la Kremlin, unde vor aștepta semnătura finală a președintelui Vladimir Putin pentru a finaliza în mod formal procesul de anexare a celor patru regiuni ucrainene. Totuși, The Guardian amintește că această anexare nu va fi recunoscută în afara Rusiei. De asemenea, în momentul actual, Rusia nu controlează în totalitate teritoriile pe care vrea să le anexeze.

Săptămâna trecută, Vladimir Putin a semnat anexarea regiunilor Luhansk, Donețk, Herson și Zaporijie din Ucraina, la finalul unui discurs lung în care a acuzat “anglo-americanii” că s-ar afla în spatele sabotării conductelor Nord

Stream.Surse: The Guardian, Reuters, Tass

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday