Institutul german ifo arată că indicatorul privind situația economică a industriei auto a crescut de la -9,8 puncte la -5,4 puncte. Totuși, companiile din domeniul auto și-au redus perspectiva în ceea ce privește evoluția în următoarele luni (de la -0,6 la -4 puncte), având în vedere criza din energie și problemele din lanțurile de aprovizionare. 

În ceea ce privește tot sectorul manufacturier, producătorii sunt foarte încrezători că afacerile se vor dezvolta în următoarele șase luni (avans de 15 puncte în față de august). Un director în cadrul ifo explică faptul că această încredere se bazează pe așteptările că exporturile vor crește puternic în ultimul trimestru din 2022: “Producătorii din industria de automobile au o perspectivă diferită asupra viitorului față de ceilalți producători. Chiar și așa, odată cu încetinirea economiei globale, este discutabil cât timp exporturile vor continua să influențeze pozitiv așteptările”, mai completează acesta. 

În paralel, furnizorii nu sunt la fel de încrezători precum producătorii, nici în privința situației lor actuale, nici în perspectivele de viitor.

Sursa: ifo

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday