Camera de navigație aflată în elicopterul Ingenuity al NASA a surprins pe 24 septembrie, în timpul celui de-al 33-lea său zbor pe Marte, rămășițele unui obiect necunoscut. Aceste rămășițe nu au putut fi observate în timpul zborului anterior, raportează NASA. 

În filmarea surprinsă de camera elicopterului, rămășițele obiectul necunoscut pot fi observate din primele cadre, până pe la mijlocul videoclipului, când acestea s-au desprins de piciorul elicopterului și au căzut înapoi pe suprafața planetei Marte. 

Deși obiectul necunoscut ar putea proveni de la echipamentele trimise pe Marte chiar de NASA, datele telemetrice din timpul zborului, dar și cercetările efectuate după zbor arată că nici roverul Perseverance, nici elicopterul Ingenuity nu au fost afectate negativ în timpul amartizării. Echipele NASA fac cercetări pentru a determina natura obiectului respectiv.  

Sursă: NASA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday